Uusi katutaidevaunu kaupunkilaisten käyttöön – GPS-seuranta kertoo vaunun liikkeet netissä

salmianYleinen

Helsinki on saanut uuden katutaidevaunun kaupunkilaisten käyttöön. Nuorisoasiainkeskuksen katutaidetoimisto Supaflyn ylläpitämä ja lähiörahaston rahoittama vaunu on maalattava peräkärry, joka liikkuu paikasta ja tapahtumasta toiseen. Vaunu on tarkoitettu mm. kaupunginosatapahtumiin yhdistyksille ja nuorten vapaille toimintaryhmille. Tapahtumien ulkopuolella se on vapaasti maalattavissa ja tarkan sijainnin voi katsoa reaaliaikaisesti Supaflyn kotisivuilta, sillä vaunussa on julkinen, kaikille avoin GPS-seuranta.

”Katutaideseinille on tänä päivänä todella paljon kysyntää. Väliaikaisten maalausseinien jatkuva rakentaminen eri tapahtumiin syö kuitenkin todella paljon aikaa ja resursseja ja siitä lähti idea liikuteltavasta maalauspinnasta,” kertoo Supaflyn mediatuottaja Antti Salminen. ”Katutaidevaunu säästää niin kuluja kuin vaivaakin ja mahdollistaa sitä kautta osallistumisen useampiin tapahtumiin. Vaunun voi viedä lähes minne vain, mihin autolla pääsee ja siten myös tekemiseen tulee mukavaa vaihtelua. Eri paikoissa on erilainen tunnelma, mikä välittyy myös graffiteissa,” Salminen iloitsee.

Vaunu liikkuu tapahtumasta toiseen keväästä syksyyn. Muina aikoina se on parkkeerattuna eri puolilla Helsingin kaupunkia ja on kenen tahansa maalattavissa ympärivuorokautisesti. Vaunu ja sen ympäristö ovat päihteetöntä tilaa ja käyttäjien edellytetään pitävän vaunun ympäristön puhtaana ja kierrättävän maalauksesta syntyvän jätteen asianmukaisesti.

Kuluvan kevään aikana vaunun voi bongata erilaisista katutaide- ja kaupunginosatapahtumista, kuten Arabian katufestivaalilta sekä Helsingin katutaideseinien avajaisista ja kesästarteista.

Katutaidetoimisto Supafly edistää ja tuo näkyväksi Helsinkiläistä katutaidetta osallistumalla tapahtumiin ja järjestämällä tapahtumia ja työpajoja. Supafly sijaitsee nuorten toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten rantatie 31). Katutaidevaunun rahoitus on saatu lähiörahastolta, jonka tarkoituksena on Helsingin lähiöiden arvostuksen nostaminen parantamalla lähiöiden viihtyvyyttä ja toiminnallisuutta.

Lisätiedot, pressikuvat ja katutaidevaunun varaukset (alkaen viikolla 11):
Antti Salminen
Mediatuottaja
Katutaidetoimisto Supafly
antti.j.salminen Miuku Mauku hel PISTE fi
(09) 310 71609

[flickr_set id=”72157641261379375″]