Kiasma Wall -katutaideseinä saamassa jatkoa – Kiasma Wall -katutaidevideo julkistettu

salmianYleinen

Kesällä 2013 alkanut Kiasma Wall -projekti on saamassa jatkoa kesällä 2014.  

Kesällä 2013 Kiasman ja Baanan väliin nousi kuudeksi viikoksi urbaanin katutaiteen seinä, Kiasma Wall. Kolmionmuotoisen seinän kaksi sivua olivat vapaasti maalattavissa ja pitkä sivu oli ns. kutsuvierasseinä, jolla vieraili kesän aikana 34 maalaria seitsemästä eri maasta.  Katutaide tuotiin ensimmäistä kertaa Helsingin ydinkeskustaan ja kansallisten instituutioiden, kuten Eduskuntatalon ja Musiikkitalon keskelle. Maalaukset olivat sisällöltään vaihtelevia, eri-ikäisten ja eri kokemustason omaavien maalareiden tekemiä, mutta kaikki tasokkaita ja huoliteltuja.

Suuri yleisö pääsi ensimmäistä kertaa näkemään katutaiteen tekemistä päivänvalossa ja musiikkitalon amfiteatterissa tapahtumasta nauttivat niin turistit kuin tavalliset helsinkiläisetkin. ”Kansalaistori heräsi eloon ja musiikkitalon amfiteatteri täyttyi ihmisistä aina kun seinällä oli maalareita. Kuuden viikon aikana ei ilmennyt minkäänlaisia järjestyshäiriöitä,” kertoo Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen katutaidetoimisto Supaflyn mediatuottaja Antti Salminen. ”Kaikki tapahtumassa vierailleet ulkomaiset maalarit kommentoivat, että Helsingissä vallitsee poikkeuksellisen hyvä ilmapiiri katutaiteen ympärillä,” Salminen kertoo.

Tuore Kiasma Wall 2013 -katutaidevideo esittelee kaikki tapahtumaan kesällä 2013 osallistuneet kutsuvierasmaalarit sekä tuo nähtäville maalausprosessia. Videolla esiintyy mm. Suomen kansainvälisesti tunnetuin graffititaiteilija Egs, joka on tehnyt suomalaista graffitia tunnetuksi maailmalla jo 25 vuoden ajan ja edusti Suomea mm. Madridin taidemessuilla helmikuussa 2014. Soten ja Tiws puolestaan ovat maailmalla tunnettuja tanskalaisia graffititaiteilijoita, jotka kiertävät eri tapahtumissa.

Kiasma Wall 2014 -katutaideseinä on jo suunnitteilla.  Tulevana kesänä tullaan mm. muuttamaan seinän muotoa ja tuomaan sitä kautta erilaista kolmiulotteista maalauspintaa. Tapahtuman suunnittelusta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Antti Salmiseen.