MTV Push Helsinki 2014

salmianGraffiti, Tussit, Yleinen

Helsingin nuorisoasiainkeskus järjestää yhteistyössä Music TV:n kanssa ainutlaatuisen, visuaalisen ja energisen tapahtuman torstaina 11. syyskuuta Lasipalatsin aukiolla osana MTV Push Helsinki -tapahtumakokonaisuutta. Aukiolle nousee suuri Talent Village, jossa nähdään esimerkiksi katutaidetta, tanssia, sirkusta, musiikkia, dj-toimintaa, yökorista ja kaupunkiviljelyä. Talent Village houkuttelee 13–25-vuotiaita nuoria näkemään ja kokeilemaan uusia asioita esimerkiksi avoimissa työpajoissa. Ohjelmaa on kello 14–20. Lasipalatsilla on näytösluonteisesti maalauksessa katutaideauto sekä -vaunu. Lisäksi miniatyyrigraffitia pääsee kokeilemaan kaikille avoimessa ilmaisessa työpajassa. Kiasmalla puolestaan nähdään graffitimaalausta kun Kiasma Wall maalataan kokonaisuudessaan. Maalausta on tekemässä mm. Pan Jianfeng.


Talent Villagen keskipiste on Stargate-tapahtumateltta, jonka ohjelmisto koostuu erilaisten upeiden nuorten esiintyjien taidonnäytteistä. Teltassa nähdään esimerkiksi tanssia hip hopista itämaiseen napatanssiin, musiikkiesityksiä sekä rappia. Päivän juontaa ja nuoria kannustaa äänivirtuoosi RudiRok. Menoa tahdittavat Lyömättömät (Solonen, Kosola & X-mies) sekä beatboxaaja Jere “Iskulaatikko” Pehkonen. Tanssin saralla katutanssitaitajat Saiffasta houkuttelevat poppingin saloihin. Lavalle nousevat myös muun muassa upeaääninen Hulda sekä MC Hugo.

Talent Villagessa nuoret voivat osallistua moniin kiinnostaviin työpajoihin tai vain hengailla menosta nauttien. Kirjaston pop up studiossa on mahdollisuus äänittää oma demo. Urban Spot-dj-työpajassa pääsee tutustumaan elementteihin, joita dj:n tarvitsee osata työssään. Pajan ohjaaja DJ Taste. Sirkus Magentan työpajassa temppuillaan, kiipeillään toisten päälle, pelleillään, tasapainoillaan ja pidetään hauskaa. Luvassa on myös esimerkiksi Bubble POP Helsinki -purkkapalloinstallaation tekoa.

Talent Villageen on vapaa pääsy. Tervetuloa!