Supafly-katutaidetoimisto neuvoo, tiedottaa ja auttaa resurssien mukaan katutaidetapahtumien järjestelyissä katutaiteen osalta. Tartumme ennenkaikkea nuorten, nuorten aikuisten, maalareista lähtevien ideoiden, ajatusten ja tapahtumien toteuttamiseen.

Jos tarvitset varsinaiseen tapahtumatuotantoon apua, kannattaa katsoa nuorisoasiainkeskuksen tapahtumatuotannon, kulttuurikeskuksen ja elinkeinopalveluiden ohjeet tapahtumajärjestäjille.

Emme suoraan tuota maalaustapahtumia tilatusti avaimet käteen periaatteella vaan aina yhteistyössä muiden kanssa. Oleellista on maalareiden mukana oleminen alusta lähtien.

Katutaidevaunu
Supaflyn kautta on mahdollista saada tapahtumiin maalattavaa pintaa. Käytössä on katutaidevaunu jota voi lainata tapahtumiin. Vaunun avulla maalattavaa pintaa saadaan lähes 15 metriä helposti sinne minne autollakin pääsee. Vaunuun tehtävät maalaukset tulee olla suunnitelmallisia. Vaunu sopii jo harrastaville maalareille. Vaunun esittelyvideon löydät Youtubesta.

Käyttövuoroja jaettaessa ovat etusijalla helsinkiläiset nuorisojärjestöt ja nuorten ryhmät, joille käyttövuorot ovat maksuttomia.
Vaunun käyttö ratkaistaan tapauskohtaisesti mm. tarpeen kannalta.

Mahdollisista luvista, säilytyksestä sekä kaikista kuluista kuten maalit ja mahdolliset maalareiden palkkiot vastaa tapahtuman järjestäjä. Toistaiseksi Supafly vastaa vaunun siirtämisestä. Vaunua voi tiedustella Supafly-katutaidetoimistolta.

Kelmuseinä
Useampaan tapahtumaan sopii mainiosti myös ns. kelmuseinä, joka toimii aloittelijasta kokeneempaan. Supafly-katutaidetoimistolta saat kelmua, kelmukiristimet ja ohjeet seinän tekemiseen. Esimerkki kelmuseinän käytöstä on Benkun leirisaarelta, jonne rakennettiin viikonlopun leiriä varten seinä.

Dokumentointi ja taltiointi
Tilanteen mukaan taltioimme ja dokumentoimme tapahtumia. Tuotokset näkyvät mm. Flickr HelGraffiti ryhmässä ja Youtuben supaflynet kanavalla. Katutaideasioissa käytämme #helgraffiti hashtagia, niin Twitterissä kuin Instagramissakin.

Maalituki
Supafly katutaidetoimisto kokeilee vuoden 2015 aikana omaehtoisten maalaustapahtumien tukemista pohjamaaleilla ja talkooruuan järjestelyissä. Saatavilla on pohjamaalipaketti, talkooruokapaketti sekä lainattavaa kalustoa. Lisätietoa maalituesta.