Supafly-katutaidetoimistolle on mahdollista tulla harjoitteluun. Periaatteena on taata kaikille harjoittelijoille hyvä työskentely-ympäristö.

Työpaikkana Supafly on antoisa, innostava, mutta myös haastava. Päivät vaihtuvat hyvinkin erilaisella temmolla. Voikin sanoa hyvin kliseisesti, yksikään päivä ei ole samanlainen. Vaikkakin toimisto sijaitsee Sörnäisissä, työkenttäämme on koko Helsingin kaupungin alue. Luonnollisesti talvi on hiljaisempaa aikaa, jolloin valmistellaan tulevaa kesää. Maalauskausi alkaa heti ilmojen lämmettyä keväällä ja kestää aina lumen tuloon asti.
Tilanteesta riippuen työ- ja harjoittelupaikka katsotaan tapaus kerrallaan.

Työtehtävät vaihtelevat tapahtumajärjestelyistä median tekemiseen. Kerrallaan on enintään muutamia työntekijöitä samaan aikaan.

Eduksi luemme, arvostamme:

– Tietämystä katutaiteista
– Tunnet ja/tai tiedät Helsingin kaupungin katutaideaidat
– Osaat käyttää järjestelmäkameraa
– Osaat käyttää yleisimpiä kuvankäsittely- ja videoeditointiohjelmistoja
– Osaat liikkua Helsingissä käyttäen julkisia liikennevälineitä
– Seuraat Supafly katutaidetoimiston sosiaalista mediaa
– Käytät aktiivisesti eri sosiaalisen median palveluita

TET- ja JOPO-harjoittelijat
Työelämään tutustumisessa käydään kaikkia työpaikan käytänteitä läpi. Harjoittelun aikana pääsee tutustumaan ja osallistumaan lähes kaikkiin työtehtäviin. Arjen työtehtävät katutaidetoimistolla ovat monipuolisia. Toimisto pidetään kunnossa, suunnittelemme muiden kanssa kanssa tulevia ja osallistumme tekemiseen. TET- ja JOPO-harjoittelijoille järjestämme ruokailun läheisessä Palmian ravintolassa.

Oppilaitosharjoittelijat
Harjoittelun ensimmäiset askeleet otetaan kun mietitään, vastaako työtehtävät koulun edellyttämiä opintoja. Kesäaikaan media-alan opiskelijoille riittää kuvattavaa ja editoitavaa. Myöskin nuorisotyönopintoja on pystyy suorittamaan kesäkaudella enemmän kuin suunnittelukaudella jolloin työ on enemmän toimistotyötä.

Harjoittelu suunnitellaan aina kirjallisesti vastuuopettajan ollessa mukana suunnittelussa.

Kesätyöntekijät
Helsingin kaupunki palkkaa 16 – 17 vuotiaita kesätyöntekijöitä. Katutaidetoimistolla on perinteisesti ollut muutamia paikkoja auki kesäisin. Haku tapahtuu yleensä maaliskuun aikana kaupungin erekryhelsinki sivuston kautta.

 

Siviilipalvelus
Siviilipalveluspaikkoja on hyvin harvoin auki. Aina kannattaa kuitenkin kysellä mikä on tilanne paikkojen suhteen.

Palkkatuetut työntekijät
Toimistollamme on ollut katutaideohjaajia, mediatuottajia, kuvaajia jne. Jatkossakin tarjoamme monipuolisesti paikkoja. Työtehtävät muotuvat tekijän mukaan. Katutaideohjaajien erilaiset väline- ja ohjaamistaidot huomoidaan työtehtävissä.

Tuntityöntekijät / projektityöntekijät
Osaatko katutaiteen lajeja, joiden uskot kiinnostavan nuoria ohjatusti? Ota ihmeessä yhteyttä, palkkaamme säännöllisesti eri taidelajien ohjaajia.

Vapaaehtoiset
Supafly-katutaidetoimiston yhdessä nuorisoasiainkeskuksen vapaaehtoistyönkoulutuksen kanssa järjestänyt koulutuksia kaikille kiinnostuneille.
Koulutuksen käynyt ohjaaja pääsee mukaan mm. leiriohjaajaksi.

Lisätietoa, kyselyt ja yhteydenotot katutaidetoimistoon